Ljekovito bilje i jetra iz recenzije

Podnaslov knjige: Kultivirano i samoniklo ljekovito bilje u zastiti funkcija jetre i zucne kesice

Dio recenzije knjige napisane od  Dr Sci. Prof Vojislav Miljanovic

Postovani citaoce!

Autor ove strucno popularne monografije svjestan je tezine problema koji obradjuje, jer je jetra i dan-danas velika nepoznanica.

Trebalo je konsultovati mnoge oblasti nauke: fiziologiju, hemiju, toksikologiju, farmakognoziju, fitoterapiju, morfologiju, dijetetiku, itd. i to iskazati jasnim i razumljivim jezikom za prosjecno obrazovanog covjeka.

Zbog toga molim postovane citaoce, posebno poznavaoce pojedinih oblasti: ljekare, toksikologe, hemicare, biologe, poznavaoce ljekovitog bilja, dijateticare, i druge da shvate koliki je trud ulozen u izradi ove monografije, posebno kad se ima u vidu da u nas nema napisanog niceg slicnog.

Slicno obradjenu materiju, autor nije mogao ta konsultuje na na drugim svjetskim jezicima, vec samo da prikuplja strucne i naucne podatke razbacane po casopisima ili literaturi koja se samo letimicno bavi problemima jetre, zucne kesice i ljekovitog bilja.

Svaka objektivna kritika, bila pozitivna ili negativna, svaka korisna primjedba i sugestija bice autoru od neprocijenjive koristi da ova monografija jednog dana postane i vrhunsko strucno-naucno djelo pisano razumljivim jezikom.

*Monografija dr Enesa Hasanagica: “Ljekovito bilje i jetra” predstavlja izuzetno vrijedan pokusaj sistematizacije biljaka sa pozitivnim dejstvima na funkciju jetre i zucne kesice.*

Iz recenzije monografije