Ima li lijeka za Eserihiju?

Doktor Hasanagic je uvijek tvrdio da ima. U te njegove tvrdnje uvjerile su se hiljade pacijenata koje je ovaj strucnjak uspjesno rijesio tegoba i uzroka izazvanih ovom bakterijom.

Kapi Dr Hasanagica protiv Eserihije Koli trazile su se ne samo sa prostora bivse Jugoslavije nego i iz inostranstva.

Prica pacijenata ugrozenih ovom infekcijom uglavnom je bila ista. Dvije ili vise godina bezuspjesnog uzimanja antibiotika koji bi eliminisali ovu bakteriju samo na kratko vrijeme. Bakterija bi se uskoro vratila  u mokracne kanale, a kod zena vrlo cesto i vaginalna flora bi bila afektirana Eserihijom.

Kapi Dr Hasanagica napravljene od kombinacije ljekovitih etericnih ulja rijesile bi ovaj problem u roku od 3 do 7 dana.

Kako to da Dr Hasanagic nije imao problema sa ovom vrstom infekcije? Kako smo razumjeli iz njegovih pisanja, nije bilo potrebno rjesavati se same Eserihije, posto ova bakterija zivi u nasem digestivnom traktu i vrlo je korisna. Naime Eserihija Koli proizvodi u nasem stomaku vitamin K i neke vitamine iz kompleksa B. Problem nastaje kad se bakterija umnozi preko normalnih granica i prosiri u mokracne kanale odakle moze ozbiljno da ugrozi funkciju brubrega i cak dovede do smrti.

Kako je sam Dr Hasanagic govorio: “Vrlo je glupo unistavati Eserihiju antibioticima a ne rijesiti se uzroka koji ovu infekciju izazivaju.”

Po svemu sudeci Dr Hasanagic je sastavio idealnu kombinacija etericnih ulja izvucenih iz nekoliko ljekovitih biljaka i napravio kapi koje rjesavaju uzroke infekcije.

Moj Komentar:

Mala anegdota vezana za jednog od prvih pacijenata nase apoteke…

Sjecam se kad smo otvorili prvu biljnu apoteku u Sarajevu i prvih dana stavili u izlog i na police nekoliko cajeva, tinktura i biljnih kapi… jedan od posjetilaca pitao me je imamo li nesto protiv Eserihije Koli. Ja na samom pocetku rada biljne apoteke nisam znao o ljekovitom bilju ni blizu koliko znam danas. Moj posao bio je u reklami i organizovanju nabavke i distribucije.

Nazvao sam tatu na telefon i pitao ga za neku kuru za Eserihiju, na sta mi je on odgovorio vrlo kratko: “Imamo, napunit cu nekoliko flasica za sutra.”

Petnaestak ili dvadeset dana kasnije, ja sam skoro i zaboravio na naseg kupca koji je dobio kapi i caj. Ovaj se pojavio na vratima apoteke sa suprugom i dvanaestogodisnjom kcerkom i koja je u ruci drzala veliku kutiju Bajadera i trazila da vidi doktora.

Njen otac mi je rekao da djevocica (zao mi je da sam joj zaboravio ime) muku muci sa eserihijom od devete godine. Cetiri dana poslije zavrsetka terapije otisli su da uzmu nove nalaze urina koji su na njihovu veliku radost prvi put u tri godine bili regularni!

Njihova doktorica nije vjerovala rezultatima i narucila je jos jednu analizu. Djevojcica i njeni roditelji nisu se pojavili da nam kazu rezultate te druge analize, ali igrom slucaja njen tata, milicioner, bio je postavljen sa radarom negdje kod Tvornice Zice u Sarajevu. Radar me je uhvatio u voznji jedno 40 km preko ogranicenja i milicijska patrola me zaustavila. Brkati milicioner koji je mene prepoznao, rekao je svojim kolegama: “Ostavite ovoga meni!”

Sjecam se njegovh rijeci koje se isle ovako: “Pozdravi puno starog i de’ malo sporije, bogati.” Pretpostavljam da je i drugi nalaz bio uredan posto govora o kazni nije ni bilo 🙂:)

Comments

 1. Spisak svih distributera, i saradnika u Hrvatskoj je ovdje https://ekapi.org/gdje-kupiti-e-kapi/

 2. Spisak svih saradnika i distributera je ovdje: https://ekapi.org/gdje-kupiti-e-kapi/

 3. Treble bi Vam nase E-Kapi NANO verzija za bakteriju u krvi. Zavisno od kolicine bakterija moguce je da ce Vam trebati vise od jedne flasice.

 4. magdalena says:

  Molim Vas, da li te kapi pomazu kad je bakterija u krvi…

 5. maja says:

  Gde se u Srbiji mogu kupti e kapi

 6. Semsa says:

  Molioljeom Vas mozete mi pomoci. Imam 10000 bakterija ecola na 1 ml urina. Sa antibioticima mi bude bolje. Ali mi se ponovo jave smetnje, boli me donji dio trbuha. i imam osjecaj da tesko praznim mjehur. Koliko taj lijek kosta i kako bih ga nabavila. Zivim u Hrvatskoj. Zahvaljujem

 7. Sonja says:

  Gdje u Cg ima da se nabave vaze kapi? Hvala.

 8. Postovanje Marija. Obicno simptomi pocnu da nestaju drugi ili treci dan. Pojacajte dozu na 3×50 kapi pa mi se javite poslije par dana.
  Mozete me kontaktirati direktno na moj email. vhasanagic@gmail.com

 9. Marija says:

  Postovani doktore,

  vec 4 dana pijem Vase E kapi i jos uvek ne osecam ni pomak poboljsanja cak su mi se simptomi povecali, vise me pece kad idem u wc, osecam nelagodnost u donjem delu stomaka i pecenje. Inace zdravo se hranim.

  Ne zelim da pocnem da pijem antibiotike opet jer zelim jako da verujem u delotvornost Vasih E kapi, zbog toga sam se i izlozila vecem trosku i kupila Vase E kapi i pored teske finansijske situacije ali ne osecam poboljsanja posle 4 dana.

  Molim Vas posavetujte me, koliko treba da sacekam da bih osetila poboljsanja?

  Inace uradila sam opet urino kulturu, pre 4 dana, pre terapije E kapi i imala sam velik broj E coli, preko Milion.

  Spostovanjem,

  Marija

 10. Cini mi se da je u Vasem slucaju jacanje imuniteta jedino dugorocno rjesenje. Uzmite E-Kapi dok infekcija postoji. Mozete uzimati E2-Kapi kasnije kao preventivu. E2 ce sigurno usporiti nastanak novih infekcija, ali sve dok je imuni sistem oslabljen postoji tendencija vracanja bakterija.
  Ako se pojavi i vaginalna infekcija, trebat ce Vam nas prasak za vaginalno ispiranje, ali u ovom momentu nema potrebe.
  Instrukcije za jacanje imuniteta su ovdje: http://eserihija.com/jacanje-imunog-sistema/
  Uz ovo preporucuje se 4000 do 6000 miligrama vitamina C dnevno.

 11. Marija says:

  Postovani doktore.
  Vec duze vreme se borim sa eserihijom koli u urinu. Pila sam razne cajeve, sirupe, takodje sam ispila dosta antibiotika i ona bi se uvek vracala iznova i iznova. Poslednjih 3 meseca mi se 4 puta vracala i to neposredno posle ispijene doze antibiotika. Sada opet imam infekciju oko 500.000 pre desetak dana i resila sam da ne uzimam vise antibiotike, pijem po 2, 3 litre tecnosti i danas sam kupila vase e kapi preko distributera Ljubomira Mihajlovica i nadam se zaista da ce mi pomoci, danas krecem da ih pijem.

  ukoliko mi pomognu da li je potrebno nastaviti terapiju i preventivno i na koji nacin?

  Hvala Vam Unapred.

  Spostovanjem

 12. Marija says:

  Postovani doktore.
  Vec duze vreme se borim sa eserihijom koli u urinu. Pila sam razne cajeve, sirupe, takodje sam ispila dosta antibiotika i ona bi se uvek vracala iznova i iznova. Poslednjih 3 meseca mi se 4 puta vracala i to neposredno posle ispijene doze antibiotika. Sada opet imam infekciju oko 500.000 pre desetak dana i resila sam da ne uzimam vise antibiotike, pijem po 2, 3 litre tecnosti i danas sam kupila vase e kapi preko distributera Ljubomira Mihajlovica i nadam se zaista da ce mi pomoci, danas krecem da ih pijem.

  ukoliko mi pomognu da li je potrebno nastaviti terapiju i preventivno i na koji nacin?

  Hvala Vam Unapred.

  Spostovanjem

  Marija

 13. srdjan says:

  Postovanje doktore. Malo kasnim sa javljanjem jer sam trebao da se javim jos prije par nedelja. Pisao sam vam prosli put kako je kcerkica opet imala temperaturu sa kojom smo se borili par dana i da smo uradili laboratorijske i mikrobioloske nalaze. Kada smo se culi imali smo samo rezultate laboratorijskog nalaza gdje je sve bilo uredu osim leukocita u urinu koji su bili 8. Sada vam javljam nalaz mikrobiologije koji je sterilan. Uzrok temperature nije utvrdjen. E kapi ne dajemo vise. Sada je sve uredu. Puno vam hvala na svemu. Sa postovanjem Nedeljka i Srdjan!

 14. Kapi nece naskoditi, ali je bespotrebno maltretirati dijete i izlagati se troskovima dajuci joj terapiju, a da za to nema potrebe. E-Kapi nece pomoci sa temperaturom ako temperatura nije uzrokovana urinarnom infekcijom.

 15. Srđan says:

  Poštovanje doktore Vedrane . E-Kapi smo nastavilidavati jer smo mislili da neće naškoditi.Nadam se da nismo pogrešili.Mislili smo da će koristiti djetetu.Doktorica je ZINNAT preoisala da ga imamo ali mi ga nismo davali jer smo čekali nalaz urina.Lab. nalaz od danas pokazuje da u urinu ima 8 leukocita.Mikrobiološki nalaz bit će gotov za 7 dana.Doktorica radi sutra pa ćemo vidjeti jer mislimo da nije utvrdila uzrok temperaturi.Molimo Vas da nas savjetujete dali da nastavimo davati E-Kapi pošto nećemo koristiti antibiotik dok se ne utvrdi uzrok temperature. S poštovanjem Nedeljka i Srđan

 16. Postovanje Srđane.

  Zasto je doktorica prepisala ZINNAT? Ako su nalazi u redu zasto davati djetetu antibiotike? Da li je utvrdjen uzrok temperature ili bilo kakve infekcije?
  E-Kapi nece izazvati ni temperaturu ni povracanje niti su nam poznati negativni efekti poslije duzeg uzimanja. Imamo pacijente koji koriste kapi i duze od 3 godine kao preventivu, ali zasto ste nastavili davati kapi jos puna dva mjeseca ako sam Vam rekao da je dovoljno samo jos par nedelja?

 17. Srđan says:

  Poštovanje doktore Vedrane!
  Čuli smo se 11. decembra 2012 gdje sam vam napisao probleme sa ćerkicom koja je tada imala 3 godine
  sada 3 i pol. Pismo je glasilo ovako:
  Čuli smo se 17. marta ove godine u vezi eserihije sa kojom naša ćerkica tada 3 godišnja ima problema.Rekli ste nam za E kapi uz koje ste preporučili i čaj od pirike. Pošto smo mi iz Hrvatske čuli smo se sa gospođom Brankom iz Splita i kupili kapi, a čaj smo uzeli u Sarajevu. Čerkica je tada bila na terapiji ninura uz koji smo proveli i jednu terapiju kapi u trajanju od 10 dana uz čaj od pirike kao i kolostrum kapsule koje je pila sve do oktobra.Na naš zahtjev skinuta je sa ninura u septembru i odmah smo proveli još jednu terapiju kapi u trajanju od 7 dana bez čaja od pirike.Od tada je sve u redu. Hteli smo vas pitati dali bi bilo dobro da provedemo još jednu terapiju sa E2 kapima kako nam je savetovala gospođa Branka.
  Vi ste nam odgovorili:
  Drago mi je cuti da su nalazi u redu i da su E-Kapi pomogle. Posto je kcerkici samo 3 godine, vjerujem da Vam je ostalom jos E-Kapi.
  Da se ne biste izlagali dodatnom trosku za E2-Kapi, mozete davati jos par nedelje E-Kapi ali samo jedan put dnevno pred spavanje.
  Kapi smo počeli piti 23.12.2012 (pred spavanje) u dogovoru sa gospođom Brankom iz Splita koja nam je rekla da kapi pijemo slobodno 3 meseca! Sada nam se ponovo pojavljuje temperatura uz povraćanje a nalazi su uredu! od naše doktorice smo dobili antibiotik ZINNAT (cefuroksimaksetil) koji je dobar i za ešerihiju!
  Interesuje nas dali ga smijemo davati i uz E kapi da se nebi pojavile nekakve nuspojave i dali možda nismo oštetili želudac s obzirom da 2 meseca pije E kapi!
  S poštovanjem Nedeljka i Srđan.

 18. Srđan says:

  Hvala vam najlepše! Davat ćemo joj još par nedelja kao što kažete pa se čujemo za koji mesec!

  Pozdrav

 19. Postovanje Srđane.

  Drago mi je cuti da su nalazi u redu i da su E-Kapi pomogle. Posto je kcerkici samo 2.5 godina, vjerujem da Vam je ostalom jos E-Kapi.
  Da se ne biste izlagali dodatnom trosku za E2-Kapi, mozete davati jos par nedelje E-Kapi ali samo jedan put dnevno pred spavanje.

  Pozdrav

 20. Srđan says:

  Poštovani gospodine Vedrane!
  Čuli smo se 17. marta ove godine u vezi eserihije sa kojom naša ćerkica tada 2,5 godišnja ima problema.Rekli ste nam za E kapi uz koje ste preporučili i čaj od pirike. Pošto smo mi iz Hrvatske čuli smo se sa gospođom Brankom iz Splita i kupili kapi, a čaj smo uzeli u Sarajevu. Čerkica je tada bila na terapiji ninura uz koji smo proveli i jednu terapiju kapi u trajanju od 10 dana uz čaj od pirike kao i kolostrum kapsule koje je pila sve do oktobra.Na naš zahtjev skinuta je sa ninura u septembru i odmah smo proveli još jednu terapiju kapi u trajanju od 7 dana bez čaja od pirike.Od tada je sve u redu. Hteli smo vas pitati dali bi bilo dobro da provedemo još jednu terapiju sa E2 kapima kako nam je savetovala gospođa Branka. Sa poštovanjem Nedeljka i Srđan!

 21. Postovanje Danijela. Nisam siguran da li sam Vam vec ranije odgovorio. Ovaj Vas upit sam tek sad vidio.
  Ako infekcija trenutno postoji, trebaju Vam E-Kapi. Preporucuje se caj od pirevine. I E-Kapi i caj mozete dobit id saradnika u Srbiji.
  Ljubomir Mihailovic
  Telefon: 065/ 291 6 000
  email: ljubomir3@gmail.com
  Instrukcije za jacanje imunog sistema su ovdje http://eserihija.com/imunitet/